Att sälja

Dags att skapa hemlängtan

Vi värderar hemlängtan och låter det styra våra affärer. Hos oss råder inte köparens eller säljarens marknad. För oss finns inte bättre eller sämre bostäder. Vi gillar lägenheter lika mycket som grosshandlarvillor och balkonger lika mycket som trädgårdar.

Hur vi arbetar

Det finns inga standardmänniskor eller standardhus vad vi vet.

Som fastighetsmäklare är vi projektledare för varje affär, och det är med fingertoppskänsla vi skräddarsyr ett upplägg som passar just er och ert hem. Det handlar också om erfarenhet, kunskap och lokalkännedom när man värderar en bostad.

Vi erbjuder inga standardlösningar. Av den enkla anledningen att vi inte tycker att det finns vare sig standardhus eller standardmänniskor. Varje hem och varje människa är unik och för oss är det en självklarhet att också varje försäljning är unik och anpassas efter dig och din bostad. Vi lämnar inget åt slumpen. Det är de små detaljerna; de extra frågorna från mäklaren; det extra samtalet; engagemanget från fotografen samt stylistens knep för att plocka fram det bästa med just ert hem. Visningen som får ta en timme istället för en kvart, samtalet till föreningens ordförande och framtagningen av det vackra magasinet där er bostad presenteras exklusivt. Hur bostaden sedan marknadsförs på bästa sätt för maximal exponering bestämmer vi tillsammans. 

Vi förmedlar hem framför allt i Stenungsund samt på Tjörn och Orust men även i Kungälv och Ljungskile. Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Processen

1.

Vårt kreativa team bestående av mäklare, stylist, inredare, fotograf, filmare och skribent lyfter tillsammans med dig fram det bästa med ditt hem. Vi marknadsför din bostad koncentrerat och där vi når flest spekulanter.

Din bostad exponeras professionellt på webb, sociala medier samt i ett exklusivt prospekt. Din bostad presenteras också på vårt kontor och i vår butik.

2.

Vi vill att man som köpare skall få med sig ett prospekt hem att bläddra i och på så sätt förhoppningsvis förälska sig i hemmet.

Vi vill trycka lite extra på våra visningar, det är här vi kan briljera. Här handlar det om att vara påläst, skapa stämning samt se och bekräfta alla spekulanter. En välinformerad och trygg spekulant blir den bästa köparen.

3.

Vi tar god tid på oss och ser till att alltid erbjuda minst två visningstider. För oss är den personliga kontakten a och o och efter en visning kontaktar vi personligen alla intressenter för att stämma av intresse.

Budgivning bedrivs digitalt men även med personlig kontakt. Här brukar det dyka upp både frågor och funderingar samt ibland en del oro, och genom att alltid finnas till hands ser vi till att trygga spekulanterna.

4.

När det kommer till kontrakt och tillträde så bistår vi med alla handlingar och alla juridiska dokument. Skulle det dyka upp frågor på vägen som vi inte kan så arbetar vi tätt tillsammans med en jurist.

För oss är det viktigt att vara ert stöd genom hela processen, och att ni som kund skall känna ett genuint engagemang. Vi kan också erbjuda er en trygg och personlig bankkontakt genom vår samarbetspartner Handelsbanken som hjälper till med lånelöfte och ger er en helhetsbild av ekonomin.

5.

Målet är att ni skall vara så nöjda och att vi överträffat era förväntningar så att ni varmt rekommendera oss på Strandvägens mäkleri till vänner och bekanta — det är då vi har gjort ett bra jobb.

Vår inredare & stylist

Daniella
Sen är det väldigt vanligt att folk hänger upp sina gardinstänger så att ljusinsläppet försvinner – upp med gardinstången så långt upp som möjligt för att behålla takhöjden

Frågor & svar
med Daniella

Sen är det väldigt vanligt att folk hänger upp sina gardinstänger så att ljusinsläppet försvinner – upp med gardinstången så långt upp som möjligt för att behålla takhöjden

Hur började din karriär inom styling och inredning?

Den startade som en förlängning av att ha drivit en egen klädbutik med inredning i 10 år. Där var det mycket att dekorera och exponera, men också färg och form. Det blev en av de sakerna som tog över mer och mer av mitt intresse från just klädbranschen, där jag hade varit i 25 år. Jag sålde min klädbutik 2014 och bestämde mig för att plugga till Inredare & Homestaging-konsult, och 2016 var jag redo att starta upp Homestyle-studio.

Jag sålde min klädbutik 2014 och bestämde mig för att plugga till Inredare & Homestaging-konsult, och 2016 var jag redo att starta upp Homestyle-studio.

Vilket är ditt bästa inredningsfynd?

Mina Italienska Bauhaus-stolar och en marmor-vas som jag fyndat på loppis i nyskick.

Har du någon favoritfärg?

Alla jordiga toner till svart och vitt.

Senaste inköpet?

Nya sängkläder.

Vad är det ”typiska felet” man gör när man inreder sitt hem?

Att man möblerar allt längs med väggarna och lämnar ett stort ”dansgolv” – som jag brukar säga – i rummet, istället för att möblera hela rummet och utgå från mitten för att få en ombonad känsla. Sen är det väldigt vanligt att folk hänger upp sina gardinstänger så att ljusinsläppet försvinner – upp med gardinstången så långt upp som möjligt för att behålla takhöjden, samt placera gardinerna utanför fönstret så att allt ljus kommer in men ändå ger en fin inramning av fönstret.

Vad gör du en ledig söndag?

Befinner mig i mitt sommarhus i Lysekil – på min altan – och dricker kaffe och äter hemlagad rabarberpaj.

Vilka trender ser du kommer framöver?

Ännu mer hållbarhetstänk. Det kan för vissa innebära färre inköp men mer design som håller måttet, eller för andra mer loppis-inköp och second hand. Samt att kanske inte följa trender lika mycket utan istället en mer personlig inredningsstil.

Vilket är ditt bästa diy-tips?

Att alltid ha en svart matt sprayburk hemma som du kan spraya om krukor, ramar eller en lampa du tröttnat på. Du får en helt ny inredningsdetalj för en mycket billig peng, och så tycker jag att ett par svarta detaljer bör finnas i allas hem då det lyfter fram alla andra saker, möbler och färger i ett rum.